GO! Kinderopvang op de nieuwe Montessori Campus

GO! kinderopvang start in september 2024 een nieuwe locatie voor kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in de nieuwe Montessori Campus in wijk Nobelhorst. In dit ‘dorp’ in de wijk Almere Hout woont een gemeenschap van ondernemende mensen met aandacht voor elkaar en de natuur. Op de Montessori Campus ervaart jouw kind straks alle voordelen van Montessori onderwijs en buitenschoolse opvang of kinderdagverblijf en de extra’s van de Montessori Campus. We verwelkomen kinderen van 0 – 12 jaar

Buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf

Op de Montessori Campus komen kinderen van verschillende leeftijden samen. GO! Kinderopvang biedt een warm en veilig thuis voor kinderen van 0 tot 12 jaar. In ons kinderdagverblijf (KDV) verwelkomen we de allerkleinsten vanaf 6 weken tot ze naar de basisschool gaan. We stimuleren hun ontwikkeling door in te spelen op individuele interesses en behoeften. Vanaf 3 jaar bereiden we kinderen spelenderwijs voor op de basisschool.

Voor schoolgaande kinderen is er buitenschoolse opvang (BSO) waar ze kunnen ontspannen, spelen en leren. Onze medewerkers organiseren dagelijks leuke activiteiten afgestemd op de aanwezige kinderen. Of het nu voor school, na school of tijdens vakanties is, bij GO! Kinderopvang maken we van elke dag een avontuurlijke en leerzame ervaring, waarbij plezier centraal staat!

De Montessori gedachte

Onderwijs volgens de Montessori gedachte draait om het motto ‘Help mij het zelf te doen’. Op een Montessorischool gaat men er van uit dat een kind van nature zelfstandig is en wil zijn. Het onderwijs is daarom ook gericht op zelfstandig werken en leren. De kinderen werken zelfstandig of in kleine groepjes en leren om met een planner te werken. Hierin houdt het kind bij welk schoolwerk nog gemaakt moet worden en wat al af is. Het kind bepaalt zelf welke taak wanneer wordt uitgevoerd. Zo leert het kind plannen, organiseren, hulp vragen en omgaan met zelfstandigheid.

Logo van de Montessori Campus (0-18 jaar)

Kinderopvang bij GO!

GO! Kinderopvang biedt al meer dan 45 jaar professionele kinderopvang in Flevoland. Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk. In alles wat wij doen stellen wij het plezier en de ontwikkelingsbehoefte van jouw kind centraal, net zoals Montessori onderwijs dat doet.

Wij werken intensief samen met onderwijspartners; waar mogelijk delen we een locatie en we streven er altijd naar dat school en opvang vloeiend in elkaar overgaan. Naast onderwijsinstellingen werkt GO! ook vaak samen met organisaties op het gebied van welzijn, sport, cultuur en jeugdzorg. Want ook die organisaties hebben veel te bieden voor de ontdekkingsreis van jouw kind. Je mag bij GO! jezelf zijn en ontdekken wat je leuk vindt.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk trefwoord op de Montessori Campus. Wij streven niet alleen naar duurzame relaties met ouders en kinderen maar besteden ook veel aandacht aan het belang van duurzaamheid voor de mens en zijn omgeving. We gebruiken duurzame materialen en leren jouw kind het belang van hergebruik.

Wij werken iedere dag met plezier aan de Groei en Ontwikkeling van kinderen. Het zit in onze naam…

GO! staat voor Groei en Ontwikkeling; wij bieden jouw kind daarvoor een gezellige en veilige plek met veel verschillende activiteiten. Bij de buitenschoolse opvang kun je denken aan klusjes in de moestuin, sport of yoga, lekker lezen of gewoon een spelletje. Voor het kinderdagverblijf vind je hiernaast een voorbeeld van een dagindeling.

Een dag in het leven van…

Een random dag in het leven van een kind op de BSO en KDV, want geen enkele dag is hetzelfde. Of dat nou is tijdens een yoga les, een voorleesmoment of in de moestuin, op de Montessori Campus komen kinderen van verschillende leeftijden samen.

07.30 – 09.30 uurInloop KDV 18.30 uurEindtijd ophalenkinderen BSO en KDV 16.30 uurBroodjeKDV en BSO 17:00 – 17:30 uurMoestuin KDV en BSO 15.30 – 16.30 uurBSO leest aan KDV voor 15.00 uurGezonde snackKDV en BSO 13.00 – 15.00 uurSlapen KDV 11.30 – 13.00 uurWarme maaltijdKDV 10.30 – 11.30 uurYoga-les KDV 10.00 uurFruithapjeeten KDV Buitenslapen Fruit Yoga-les Voor-lezen Moes-tuin 14:30 uur – 15:30 uurInloop BSO

De extra’s van de Montessori Campus

Vanuit de samenwerking met de onderwijspartners kan GO! je kind een aantal extra’s bieden die perfect aansluiten bij de Montessori principes. Wat dacht je van:

  • Kennis maken met techniek en kunst in een speciaal atelier
  • Elke dag een gezonde maaltijd
  • Ontdekken hoe voedsel groeit in de moestuin
  • Kookworkshop met groenten uit de moestuin
  • Gezond bewegen; sport en yoga onder leiding van vakdocenten
  • (Bij mooi weer) slapen op een buitenbedje
  • Buiten spelen in een groene ontdekkingsruimte

Al meer dan 50 jaar ervaring in kinderopvang
Lelystad, Almere en Zeewolde